Home

Nieuws

Nieuw programma voor berekening inkomenssteun

Maarssen - Met de nieuwe internetapplicatie GLBcheck.nl kunnen boeren uitrekenen hoeveel inkomenssteun zij vanaf 2014 ontvangen. Ook de vergroeningspremies zijn hierin opgenomen.

Het rekenprogramma, ontwikkeld door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, is woensdag gelanceerd tijdens een conferentie over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) in Maarssen. Idee achter het initiatief is dat boeren beter inzicht krijgen in de financiële gevolgen van het nieuwe GLB.

Absolute zekerheid geeft de check niet. Het programma is namelijk gebaseerd op de voorstellen van landbouwcommissaris Dacian Ciolos, waar nu nog flink over wordt onderhandeld in Brussel. Wel is het ministerie van plan geregeld nieuwe informatie in de applicatie te verwerken.

Of registreer je om te kunnen reageren.