Home

Nieuws 1212 x bekeken 1 reactie

Natuurclubs energiek en samen de toekomst in

Rijswijk - Natuurorganisaties stappen uit hun 'comfort zone', slaan de handen ineen en gaan een andere koers varen. Ze willen niet meer zo afhankelijk zijn van subsidie, die toch al sterk verminderd is. Zo'n 50 clubs hebben dat onlangs afgesproken.

Een fusie zit er niet in, daarvoor zijn ze allemaal te verschillend, aldus een woordvoerster van Staatsbosbeheer, een van de organisaties. "De overheid heeft decennialang ingezet op behoud en beheer, met prachtige projecten zoals de ecologische hoofdstructuur. Maar dat is gekanteld toen het kabinet-Rutte in 2010 aantrad. Nu is de boodschap: het mag allemaal wel wat minder. En dat heeft geleid tot een bezuiniging van 70 procent op het natuurbudget", aldus Staatsbosbeheer.

Geld vanuit de overheid is dus niet meer vanzelfsprekend en daarom zoeken de organisaties andere manieren om aan geld te komen, bijvoorbeeld via samenwerking met het bedrijfsleven. Het Wereld Natuur Fonds en Staatsbosbeheer willen bovendien het aantal plant- en diersoorten in Nederland in 2030 verdubbeld zien. Beide instanties hebben daartoe een prijsvraag uitgeschreven.

Eén reactie

  • Frans Smit

    Het aantal plant en diersoorten in 2030 verdubbeld zien??
    Dat moet een drukfout zijn.
    Tenzij het bedrijfsleven ongebreideld genetisch wil gaan manipuleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.