Home

Nieuws 782 x bekeken

NMA: geen onderzoek prijskorting Albert Heijn

Den Haag - De NMA is niet bezig met een onderzoek naar de prijskortingen van Albert Heijn. Dat zegt een woordvoerster van de kartelwaakhond in reactie op geruchten in die richting.

Naar aanleiding van de overname van C1000 door Jumbo is de retailsector doorgelicht. De overname bracht slechts een kleine verschuiving teweeg, aldus de woordvoerster. De prijskorting bij Albert Heijn waartegen boerenvakbonden vrijdagmiddag demonstreren, ligt volgens de NMA niet op haar terrein. Dat is een civielrechtelijke zaak, zegt de woordvoerster. Ze signaleert wel dat er sprake is van een 'flinke concurrentieslag' op de inkoopmarkt, maar gaat ervan uit dat de korting die inkopers van supermarkten bedingen, uiteindelijk worden doorgegeven aan de consument.

Of registreer je om te kunnen reageren.