Home

Nieuws 1613 x bekeken 3 reacties

Mini-helikopter ingezet voor verkoop boerderijen

Dronten – Bij de verkoop van boerderijen en landbouwgronden gaan VSO Makelaars en Taxateurs een mini-helikopter inzetten om luchtopnames te maken. Deze luchtopnames geven een beter beeld van de hele boerderij dan bijvoorbeeld Google opnamen via de satelliet, aldus het in Dronten gevestigde bedrijf.

De speciaal ontwikkelde helikopter is uitgerust met een op afstand bedienbare videocamera. Hiermee kan hij vlak boven het erf en de schuren vliegen en de hele kavel van verschillende kanten in beeld brengen. De mini-helikopter kan opnamen maken van 10 tot 300 meter hoogte en wordt vanaf de grond bediend. De primeur is voor een melkveebedrijf in Rutten (Noordoostpolder). Het resultaat is te zien via de reclamebanner rechts op deze site.

Mark Onderdijk, directeur van VSO Makelaars en Taxateurs uit Dronten, is enthousiast: “De beelden van de mini-helikopter hebben echt een toegevoegde waarde voor de koper. Ik denk dat wij in de landbouw de eerste zijn die het gaan toepassen.”

Laatste reacties

 • Bison

  Kunnen ze gelijk ook spioneren voor de milieu politie en rapporteren dat de boer z'n trekker een druppeltje olie lekt.
  Of aan vadertje staat, als het blijkt er een koe meer te lopen dan toelaatbaar is,of een illigaal gebouwd kippenhok ineens op de photo staat

 • agri2

  Er is dan ook totaal geen vraag naar landbouwgrond, je moet echt alles uit de kast halen om grond verkocht te krijgen.

 • Bison

  Agri2,
  Dat verbaast me eigenlijk niks,wie wil daar nou eigenlijk nog boeren met al die overheids inmenging en idiote hoge landprijzen en bedrijfskosten,..arm leven,..en net zo arm sterven
  Jonge beginnende boeren zoder kapitaal komen waarschijnlijk helemaal niet aan de trog.

Of registreer je om te kunnen reageren.