Home

Nieuws 1964 x bekeken

‘Mestsilo’s foutgeplaatst op aanwijzing van gemeente’

Dronten - Het bouwen van twee mestsilo’s te dicht op de erfgrens is gebeurd op aanwijzing van de gemeente Dronten, aldus Henk van de Vosse, adjunct-directeur van Jan Bakker.

Nadat bleek dat de mestsilo’s maar 5,5 meter van de erfgrens stonden in plaats van de vereiste 10 meter heeft de gemeente de bouw vorig jaar stilgelegd. Gisteren bleek ook dat de gemeente Jan Bakker ondertussen een dwangsom heeft opgelegd omdat de mestsilo’s nog niet zijn afgebroken.

Volgens Van de Vosse heeft de gemeente zelf aangegeven tot waar de silo’s gebouwd mochten worden, maar is zij hierbij uitgegaan van een verkeerd ijkpunt. Hij verwacht dan ook dat de gemeente alsnog zal gaan toegeven dat zij een fout heeft gemaakt. Op dit moment wacht de gemeente Dronten de uitspraak van de Raad van State af, die binnen zes weken wordt verwacht. Zij doet geen uitspraken voordat de zaak is behandeld.

Eerder wees de rechtbank Zwolle-Lelystad het bezwaar van akkerbouwer en mesthandelaar Jan Bakker af. Desondanks heeft Van de Vosse er vertrouwen in dat zij er met de gemeente uit gaan komen. Zelf hebben ze al een mogelijke oplossing aangedragen: een stukje van het erf verplaatsen zodat de mestsilo’s alsnog binnen de erfgrens liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.