Home

Nieuws

Limburgse boeren zetten eigen natuurbeheer op

Weert - Boeren en particulieren in de provincie Limburg zetten een nieuwe terreinbeherende organisatie op, Natuurrijk Limburg. Dat heeft voorzitter Noud Janssen van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond gemeld.

De nieuwe organisatie bundelt de belangen van boeren en particulieren die in Limburg aan natuur- en landschapsbeheer doen.

Janssen zegt dat in Limburg al volop door boeren aan verschillende vormen van natuurbeheer wordt gedaan. "Vaak buiten de schijnwerpers", constateert hij. "Op sommige plekken nemen samenwerkende boeren ook het volledige beheer van landschappen en natuurgebieden voor hun rekening. Die trend wordt de komende jaren alleen maar sterker."

In Limburg zal de komende tien jaar nog ongeveer 3.500 hectare nieuwe natuur worden gerealiseerd, ondanks de bezuinigingen. Natuurrijk Limburg wil daar een belangrijke rol in gaan spelen.

Met de oprichting van de nieuwe organisatie speelt de LLTB in op de komende vergroening van het Europees landbouwbeleid. Volgens de LLTB zijn boeren bij uitstek in staat om beheerstaken uit te voeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.