Home

Nieuws

Landgoed Twickel zoekt nieuwe pachtboer

Ambt Delden – Landgoed Twickel zoekt een nieuwe pachtboer voor een verouderd melkveebedrijf op het landgoed in de gemeente Hof van Twente, tussen Borne en Delden.

Het bedrijf heeft een huiskavel van zo’n 16 hectare. Er staat een verouderde ligboxenstal en een werktuigenloods. Hans Gierveld, adjunct rentmeester bij Stichting Twickel: “Wij willen graag het agrarisch bedrijf houden op ons landgoed. Het is geen groot bedrijf, maar wellicht is iemand bereid om er bijvoorbeeld vleesvee te gaan houden in combinatie met een verbredingsactiviteit en werk buiten de deur.”

Gierveld geeft aan dat Twickel met enige regelmaat ondernemers zoekt die een pachtboerderij van het landgoed wil runnen. Toch ziet ook het Twentse landgoed, net zoals andere landgoederen in Nederland, dat het aantal pachtboerderijen, afneemt. Dertig jaar geleden telde het ruim 4.000 hectare grote landgoed, waarvan de helft landbouwgrond, nog zo’n 150 pachtboerderijen. Nu heeft Twickel er nog 50. De grond van pachtboerderijen die stoppen wordt meestal verdeeld over de blijvers op het landgoed.

Of registreer je om te kunnen reageren.