Home

Nieuws

LTO wil politieke consequenties aan Oostvaarderswold

Lelystad - De verantwoordelijke politici bij de provincie Flevoland zullen politieke consequenties moeten trekken uit de conclusies van de onderzoekscommissie die heeft gekeken naar de gang van zaken rond het Oostvaarderswold. Dat zegt Leonard den Hartog, provinciaal voorzitter van LTO Noord in Flevoland.

Den Hartog ziet in het rapport dat achteraf blijkt dat gezond boerenverstand ten onrechte niet is opgepakt door provinciale politici. ""Het is nu wel duidelijk dat onze vragen al die jaren terecht waren. Dat bleek bij de uitspraak van de rechter in Zwolle en bij de raad van state en nu weer uit dit rapport. LTO staat echt niet negatief tegenover natuurontwikkeling."

In het rapport stelt de onderzoekscommissie dat Gedeputeerde Staten de strategie voerden van de voldongen feiten. De gedachte was dat andere partijen niet meer terug zouden kunnen als het project maar ver genoeg gevorderd was. De rijdende trein kwam echter tot een noodstop, nadat de Raad van State en de rechtbank in Zwolle de provincieplannen dwarsboomden omdat er geen geld was.

"Wij zijn geen politici, dus wij zeggen niet wie er wel en wie er niet moet opstappen. Maar iemand moet de verantwoording nemen. Als niemand dat doet, moet je je toch ernstig gaan afvragen, waar we de hele tijd over hebben zitten praten."

Of registreer je om te kunnen reageren.