Home

Nieuws 699 x bekeken 1 reactielaatste update:14 sep 2012

LTO Nederland vindt AH-kortingseis onacceptabel

Den Haag - "Het is een kruideniersmentaliteit van het laagste allooi.” Dat zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat over de kortingseis van twee procent die Albert Heijn oplegt aan haar leveranciers.

De ketenpartijen mogen nooit akkoord gaan met deze eis van Albert Heijn om over de ruggen van hun leveranciers geld te verdienen, vindt Maat. Met dit soort acties kunnen we nooit een duurzame keten opbouwen, stelt hij. “Ik vind de kortingseis werkelijk te gek voor woorden.”

De voorzitter van LTO Nederland vindt dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit ook naar de kortingseis van AH moeten kijken. “Een dergelijke actie van zo’n machtige speler in de keten, moet nader worden bestudeerd door de NMA.”

Albert Heijn stuurde een brief naar de producenten, waarin staat dat per 17 september 2 procent méér korting zal worden berekend. Aan leveranciers schrijft AH letterlijk: ‘Als leverancier groeit u met ons mee, onder meer door groei in volume. Om deze groei te faciliteren, vinden wij het passend dat u hieraan bijdraagt'.

Het gaat om een eenzijdige verhoging van de korting, waarmee de grootste supermarkt de rekening van eigen expansiedrift voor een onbekend deel doorschuift naar zijn leveranciers.

Eén reactie

  • politiek

    LTO voorzitter Albert Jan Maat vind het te gek voor woorden aan het worden . Gelukkig , dan is nu het tijdperk aangebroken ( hoop ik ) dat ook hij eens iets gaat doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.