Home

Nieuws 719 x bekeken

Kwart van de supermarkten op zondag open

Doetinchem - Ruim een kwart van de supermarkten is op zondag open. Het gaat om minimaal 1066 supers. Dat is bijna een verviervoudiging ten opzichte van begin 2009. Dat meldt Distrifood op basis van eigen tellingen in de uitgave van het vakblad van deze maand.

Marktleider Albert Heijn is volgens Distrifood koploper en heeft op zondag ten minste 400 van de 850 winkels geopend. C1000 en Jumbo staan op de tweede en derde plaats met beide meer dan honderd geopende vestigingen op zondag. Plus en de Detailresult Groep (Dirk van den Broek, Digros, Bas van der Heijden en Deka) volgen op de voet met rond de negentig geopende winkels op zondag. Alleen Boni Supermarkten zouden uit religieuze overwegingen nog de wekelijkse rustdag respecteren.

 

Eerder dit jaar maakte marktonderzoeker GfK bekend dat consumentenbestedingen in supermarkten op zondag blijven groeien. Volgens een meting half mei haalden supers van hun weekomzet 1,6 procent op zondag binnen. Vorig jaar was dit nog 1,49 procent en in 2007 0,69 procent. De zondag is vooral populair bij jonge alleenstaanden (tot 40 jaar) en tweeverdieners. Deze dag worden ook relatief veel kant-en-klaarmaaltijden, zoals pizza's, bewerkte groente- en rijstproducten verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.