Home

Nieuws 719 x bekeken

Koppejan: geen spijt van verzet

Den Haag - Voormalig Tweede Kamerlid Ad Koppejan (CDA) heeft geen spijt van zijn soms opstandige optreden binnen zijn fractie. Mede als gevolg van zijn verzet tegen de gedoogconstructie met de PVV en het onder water zetten van de Hedwigepolder stond hij bij de laatste verkiezingen niet op een verkiesbare plaats.

Op zijn weblog schetst Koppejan een somber beeld van het CDA. Hij schrijft de verkiezingsnederlaag toe aan een identiteitscrisis, waarin de christendemocratie zich al een aantal jaren bevindt. "Het is, simpel gezegd, niet een-twee-drie duidelijk waar het CDA voor staat", stelt hij. "Het is die ideologische leegte die de partij opbreekt."
Volgens Koppejan heeft met name het besluit twee jaar geleden om met de PVV in zee te gaan, een besluit waar hij fel tegen was, diepe wonden geslagen. Zo zouden de verschillende voor- en tegenstanders van destijds nog steeds geen vrede hebben gesloten. "Veel van mijn politieke geestverwanten zijn vaak hardhandig aan de kant gezet. Daarmee heeft de partij zich lelijk tekort gedaan."
Van zijn jarenlange verzet tegen ontpoldering, ook niet altijd in lijn met de wens van de partij, heeft Koppejan evenmin spijt. Hij benadrukt dat het van belang is dat politici dicht bij zichzelf blijven, en dat is precies wat hij heeft gedaan. Het compromis dat uiteindelijk is gesloten (gedeeltelijke ontpoldering) was volgens hem nodig om in de ontstane patstelling een oplossing dichterbij te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.