Home

Nieuws 688 x bekeken

Koepelorganisatie voor lokale energiebedrijven opgericht

Utrecht - De coöperaties Windunie en TexelEnergie hebben met de Stichting Urgenda een koepel van lokale energiebedrijven opgericht met de naam Duurzame Energie Unie. Alle lokale energiebedrijven kunnen lid worden van de organisatie die zonder winstoogmerk diensten zal leveren aan alle leden. Windunie is een coöperatie voor eigenaren van kleine aantallen windmolens en dan vooral boeren.

De diensten bestaan onder andere uit de levering van energie en gas, facturering, financiële administratie en communicatie over de sector. Rense van Dijk, directeur Windunie: “Windunie is overtuigd van het belang van de trend van lokale energiebedrijven voor de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening.

Daarom stellen wij onze kennis graag ter beschikking aan de Duurzame Energie Unie. Directeur Brendan de Graaf, directeur van Texel Energie: “lokale energie coöperaties kunnen zelf bepalen hoeveel en welke diensten ze afnemen. Voor een nieuwe, kleine organisatie zal dat in het begin wellicht betekenen dat ze bijna alle diensten van de unie benutten, terwijl Texel Energie al meer zelf kan.”

Volgens directeur Marjan Minnesma van Urgenda kunnen kleine bedrijven door de Duurzame Energie Unie profiteren van de kennis van grotere, oudere organisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.