Home

Nieuws 624 x bekeken 7 reacties

‘Klimaatprobleem eerste zichtbaar op voedselmarkt’

Den Haag – Klimaatproblemen worden het eerst zichtbaar en voelbaar wanneer voedsel steeds duurder wordt en op den duur op veel plekken schaars en onbereikbaar wordt voor de minder draagkrachtigen. Dat zegt Marjan Minnesma tijdens haar duurzame troonrede op Duurzame Dinsdag in Den Haag.

“Voedselschaarste zal op wereldschaal leiden tot volksverhuizingen en op z’n best “sociale onrust”. Dat moeten we proberen te voorkomen, uit alle macht”, zegt Minnesma. Ze riep op om snel in actie te komen om duurzamer te gaan leven en te produceren. De nummer 1 in de Duurzame top honderd  pleit daarbij niet alleen voor meer duurzame energie en energiebesparing, maar ook voor gezonder voedsel, zinnig werk met minder stress en meer samenredzaamheid.

Tijdens Duurzame Dinsdag nam staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu het duurzaamheidskoffertje in ontvangst, met bijna vierhonderd ideeën van burgers en bedrijven om te verduurzamen.

Laatste reacties

 • Roelofsn

  Jammer dat bio ethanol tot voor kort ook tot duuzaam werd gerekend, maar bij de top 10 genomineerden staat afschaffing van het gebruik van landbouwgrond tbv energie niet te lezen. Toch wordt er ook hier in Nederland nogal wat energiemaïs e.d. geteeld.

 • HvdR

  roelofzuidwolde, wat is er mis met energiemais als het voor voer minder opbrengt? Het marktmechanisme doet gewoon z'n werk.
  Voor de maffe klimaatalarmisten in het algemeen en Marjan Minnesma in het bijzonder heb ik hier nog een scherpe column van Rozendaal
  'Waarom Mugabe blij is met het broeikaseffect': http://bit.ly/TiFqr8

 • Mels

  Bla bla bla,als overheden hun volk niet bang kunnen maken gaan ze ze onderdrukken,nu worden we onderdrukt met deze onzin,het is puur een item om ons geld uit de zak te kloppen.Ik wil hiermee niet zeggen dat we maar aan moeten stoken met olie e.d. maar ik wil de critici in ons belastingbetalers wakker maken!!!!!!

 • minasblunders1

  Gaat je niet lukken Mels. De gemiddelde Nederlander is passief en het kennis- en denkniveau te laag.

 • Mels

  Ja dat weet ik,maar als ik maar een paar % van de net wel slim genoeg zijnde kan activeren is mijn dag alweer goed.

 • minasblunders1

  Dan zou ik maar flink genieten van die dagen. Je kunt ze op de vingers van één hand tellen.

 • denker123

  Onzin verhaal stoppen met nutteloze biobrandstoffen en er is voedsel te veel.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.