Home

Nieuws 1572 x bekeken

'Jonge boeren essentieel voor verduurzaming landbouw'

Nicosia - Verduurzaming van de Europese landbouw is alleen mogelijk indien jonge boeren voldoende worden gesteund. Dat zei voorzitter Joris Baecke van de jongeboerenorganisatie Ceja dinsdag in een toespraak voor de 27 EU-landbouwministers. Zij waren op Cyprus bijeen voor een informele vergadering over klimaatverandering.

Volgens Baecke is het onterecht dat de positie van jonge boeren daarbij niet is betrokken. "Wie gaat de groene technologieën ontwikkelen die we nodig hebben om voedsel op duurzame wijze te produceren?", vroeg hij zich hardop af.

In de plannen van de Europese Commissie voor het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid is sprake van een voor de lidstaten verplichte extra vergoeding voor jonge boeren vanuit de eerste pijler. Steeds meer landen pleiten echter voor een vrijwillige bijdrage.

Of registreer je om te kunnen reageren.