Home

Nieuws 1 reactie

John Deere wil 1 miljard dollar ophalen met obligaties

Moline – John Deere geeft voor 1 miljard dollar (799,5 miljoen euro) obligaties met een looptijd van 3 en 5 jaar uit. In totaal trekt de machinebouwer uit Illinois daarmee tot nu toe in 2012 voor een recordbedrag van 7,35 miljard dollar (5,9 miljard euro) aan kapitaal aan. De stap volgt op tegenvallende resultaten.

John Deere profiteert van de betrekkelijk lage rente. De Amerikaanse centrale bank hanteert voor banken een rente dichtbij 0 procent, terwijl de Europese Centrale Bank een beleidsrente van 0,75 procent gebruikt. Banken geven de lage leenkosten eerst aan elkaar door de Libor- of Euribor-rente. Laatstgenoemde staat op 0,27 procent. Bedrijfsleningen zijn vaak op de Libor of Euribor gebaseerd.

In totaal heeft John Deere nu 14 miljard dollar (11,1 miljard euro) aan financiële verplichtingen, waarop een gemiddelde rente wordt betaald van 1,74 procent, aldus financieel persbureau Bloomberg. Dit laat zich vergelijken met de rest van de industrie. Volgens John Deere zijn de langetermijnperspectieven voor de landbouwsector positief en biedt de economische malaise in elk geval de kans om de schuldpositie wat te verbeteren.

John Deere zag de laatste maanden de omzetgroei in Azië en Latijns-Amerika tegenvallen. De winst steeg het afgelopen kwartaal met 11 procent, maar het concern stelde omzet- en winstgroeiverwachtingen negatief bij. Voor 2013 wordt het laagste groeitempo sinds 2013 verwacht. Bestuursvoorzitter Samuel Allen wil echter in 2018 de helft of meer van de omzet buiten Noord-Amerika realiseren, en zoekt daarom groei door acquisities en agressieve marketing.

Eén reactie

  • ed12345

    DE echte groen gele boeren in canada en de usa hebben aandelen van deere & co en zijn er trots op of het wat oplevert of niet zitten meestal niet zo mee het tenslotte HUN COMPANIE

Of registreer je om te kunnen reageren.