Home

Nieuws 4 reacties

Japan wil import voertarwe verdriedubbelen

Tokio - Japan wil dit seizoen 1,21 miljoen ton graan voor veevoer importeren. Dat meldde het Japanse ministerie van landbouw, aldus persbureau Reuters.

Dat is 58 procent meer dan een eerdere schatting in maart. De vraag naar graan neemt wereldwijd toe door verwachte tekorten.

Japan was de grootste maisimporteur ter wereld, maar het verbruik ervan ligt op het laagste punt in twintig jaar vanwege de hoge maisprijzen door droogte in de VS. Het land stapt meer en meer over op graan.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA schat dat dit jaar de slechtste maisoogst in zes jaar gaat brengen. Door de hoge prijzen neemt de vraag naar mais af.

De geschatte import van voertarwe in Japan is drie keer zo groot als vorig jaar en het aandeel van tarwe in het voerrantsoen is gegroeid van 1,2 naar 4,1 procent. Tussen januari en juli is al 490.000 ton tarwe de Japanse grens over gegaan, vooral uit Australië en VS, maar ook uit Canada en Rusland.

Christel Labee

Laatste reacties

 • martens02120

  op naar de 300 euro per ton!

 • sensia

  wat een verspilling, kostbaar graan voor vlees. En de agrariers houden altijd maar vol dat varkens, kippen en ander vee alleen maar SOJASCHROOT eten.
  is honger in de wereld, geef het graan een andere bestemming.

 • martensDLD

  soja is bijna niet meer te betalen,hoop dat tarwe net zo duur wordt!

 • bankivahoen

  Sensia@ is duidelijk geen dierenvriend als ze de dieren het graan wil onthouden!

Of registreer je om te kunnen reageren.