Home

Nieuws 559 x bekeken 1 reactie

Hollande belooft actieplan voor veehouders

Rennes – De Franse president François Hollande legt zijn ministerraad vandaag, woensdag, een actieplan voor om de door de hoge voerkosten getroffen veehouders bij te springen. De president beloofde dat tijdens zijn bezoek aan de veebeurs Space in Rennes.

Hollande juicht het onlangs aangekondigde solidariteitsfonds van graanverbouwers voor hun veehoudende collega's toe. "Maar de staat zal die solidariteit van beroepsgenoten moeten laten vergezellen door nationale solidariteit. Dat is de kern van het plan dat minister van landbouw Le Foll zal presenteren." Naar verwachting spelen een verlaging en/of uitstel van de sociale lasten en een financieringsregeling de hoofdrol in het plan.

Eén reactie

  • Mozes

    Frankrijk lijkt steeds meer op een geleide markteconomie

Of registreer je om te kunnen reageren.