Home

Nieuws 698 x bekeken

Hof van Saksen overgenomen

Nooitgedacht - Het eerder failliet verklaarde Hof van Saksen gaat in de herfstvakantie weer open. De exploitatie wordt overgenomen door Landal Greenparks. Circa 750 boeren staken eerder 27 miljoen euro in het park. Ze gingen akkoord met een schikking volgens welke ze 15 procent van de inleg terugkregen en de doorstart raakt ze daarom niet.

Hof van Saksen telt 600 rietgedekte bungalows gebouwd in de stijl van Saksische boerderijen. Een groep van ongeveer 40 boeren ging niet akkoord met de schikking. Ze verloren volgens de voorwaarden achter de obligaties die ze bezitten daarmee de rechten en zekerheden, die zijn overgenomen door trustkantoor ANT.

De boeren willen schade verhalen op belangenorganisatie LTO Noord. Een voorloper van LTO Noord Verzekeringen, WLTO Verzekeringen, bracht voor vastgoedconcern Phanos Hof van Saksen als beleggingsmogelijkheid onder de aandacht van leden. Daarbij hebben ze volgens hun advocaat, kantoor Den Hollander in Middelharnis, misbruik gemaakt van het vertrouwen dat boeren hebben in de standsorganisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.