Home

Nieuws 463 x bekeken

Herkomst Q-koorts Friesland blijft ongewis

Leeuwarden - De herkomst van de uitbraak van Q-koorts in Friesland blijft ongewis. Onderzoek onder patiënten bij wie Q-koorts is vastgesteld heeft niet geleid naar een onderlinge relatie of een bron van de besmetting. Dat meldt de GGD Fryslân.

Afgelopen zomer merkte de GGD dat er sprake was van een opvallende stijging van het aantal Q-koortsmeldingen in het grensgebied tussen Friesland en Groningen.

Volgens de GGD ging het om recente besmettingen, die in juni en juli aan het licht kwamen. In totaal melden zich in twee maanden tijd elf patiënten met gezondheidsklachten, van wie er vier uit Drachten of omgeving kwamen.  Normaal komen in een vergelijkbare periode niet meer dan drie patiënten.

Alle patiënten zijn door de GGD ondervraagd, met het doel een gemeenschappelijke bron of bronnen te achterhalen. Die bron is niet gevonden. De GGD beschouwt het onderzoek nu als afgesloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.