Home

Nieuws 5 reacties

Hergebruikte jurk en anti-jachtkleding

Den Haag – Bij de hoedenparade tijdens Prinsjesdag werden dit jaar minder statements gemaakt dan voorgaande jaren. Veel vrouwen, waaronder landbouwwoordvoerder Lutz Jacobi, Groenlinksleider Jolande Sap, Groenlinks-senator Marijke Vos droegen dit jaar geen hoed.

Toch zorgden Marianne Thieme, Stientje van Veldhoven, Marieke van der Werf en Esther Ouwehand dat de traditie die Krista van Velzen (SP) enkele jaren geleden invoerde, werd voortgezet.

Thieme (Partij voor de Dieren) was dit jaar gekleed in een olijfgroene battledress met een munitiegordel gevuld met wortels. “Het is wel een beetje oppassen met al die paarden hier”, sprak Thieme, die met haar kleding vooruitloopt op haar wetsvoorstel tegen plezierjacht.

D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven en CDA-kamerlid Marieke van der Werf dragen kleding die gemaakt is van hergebruikte materialen. Zowel de jurk, hoed als tas kunnen na gebruik weer worden verwerkt tot nieuwe kledingstukken. Om ervoor te zorgen dat de kleding ook echt wordt hergebruikt, zit er statiegeld op de kleding. Na inname van de kleding kan de stof worden omgesmolten tot een nieuwe draad, waarvan een nieuwe stof gemaakt kan worden. “Deze kleding bewijst dat afval niet hoeft te bestaan. In de Tweede Kamer pleit ik al jaren voor het meer en beter hergebruiken van grondstoffen”, aldus Van Veldhoven.

Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren was in het zwart gekleed en droeg tweedehands kleding, die ze samen met het koopleger van StoereVrouwen kocht. Ook haar boodschap is dat mensen duurzamer moeten gaan leven.

Laatste reacties

 • boerke brabant

  die munitiegordel heeft ze thuis uit de kast van haar partner kunnen pakken.
  maf mens !

 • agratax2

  Voor zover ik weet loopt er geen jager in deze militaire kleding als hij op jacht is. Thieme lijkt meer op de aanhang van Farc of Taliban om maar enkele militante groepen te noemen. Sinds vanmiddag heeft de PvdD zich ook onder deze noemer geplaatst gezien de kledij van haar fractie voorzitter.

 • info99

  misschien niet mee eens, wel stoer

 • Bloemestein

  Hoe zet ikmezelf en mijn volgelingen voor aap.Jammer dat de verkiezingen al geweest zijn.

 • Mozes

  Zet er een biertent bij en het is carnaval.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.