Home

Nieuws 994 x bekeken

HAS Limburg wil september 2013 van start

Venlo - De HAS Limburg opent in september 2013 de deuren voor studenten. Er is zekerheid over de financiering van de nieuwe opleiding en er is een plek gevonden dichtbij het station van Venlo. Dit zegt directeur Frans van Leijden van de hogeschool.

De opleiding start met twee studierichtingen die de afgelopen jaren ook in Den Bosch succesvol bleken: toegepaste biologie en bedrijfskunde & agribusiness.

Vorig jaar werd de oprichting van de nieuwe HAS-opleiding bekend gemaakt, als initiatief van de HAS Den Bosch en de agroketen in Limburg. In de tussentijd is veel werk verzet, maar moest er ook nog verdere duidelijkheid komen over financiële steun van de provincie Limburg en de regio Venlo. Die is er nu. De HAS Limburg mikt op een omvang van 700-800 studenten voor drie studiejaren. Het beoogde pand is het voormalige bankgebouw van ABN-Amro in het centrum van Venlo.

Of registreer je om te kunnen reageren.