Home

Nieuws 556 x bekeken 1 reactie

'Grote supermarkten zien omzet stijgen'

Rotterdam - De grote supermarkten hebben in 2011 gemiddeld 3,7 procent meer omzet gedraaid dan in het jaar ervoor. Dat bleek dinsdag uit de jaarlijkse Bedrijfsvergelijking Levensmiddelendetailhandel van Deloitte.

Kleine supermarkten zagen hun omzet wel dalen, met gemiddeld 1,2 procent. Die laatste groep zag ook de winst dalen, in tegenstelling tot de grote winkels.

Volgens Deloitte merken supermarkten dat mensen besparen op uit eten gaan en eten afhalen. "Verder weten de supermarkten door de steeds ruimere openingstijden en door een consequente kostenbeheersing zich krachtig tegen de crisis te verweren."

Eén reactie

  • joannes

    En weten we als boeren of deze concentratie voordelen of nadelen heeft gegeven? De kleine supermarkten waren misschien wel efficienter en betaalde meer uit dan deze grote die met hun kopersmacht de boeren melken. Wanneer waar is dat het alleen geleid heeft tot meer geld voor de distributeurs en minder voor de boeren zonder toegevoegde waarde voor de consument is dat een hele verkeerde beweging die een antwoord verdient.

Of registreer je om te kunnen reageren.