Home

Nieuws 1656 x bekeken

Grote brand boerderijloods Lelystad

Lelystad - Bij een akkerbouwbedrijf in Lelystad heeft in de nacht van zondag op maandag in een loods een zeer grote brand gewoed. Dat meldde de brandweer. Op het terrein van de boerderij is een kleine hoeveelheid asbest gevonden.

In de omgeving van de boerderij is verder nog geen asbest aangetroffen. Maandag zal er verder onderzoek plaatsvinden, aldus een woordvoerder van de brandweer. De brandweer had een groot gebied rondom de brand, tegenover het verkeersveiligheidscentrum van de politieacademie in Lelystad, afgezet. Rond rond kwart voor drie is het sein brand meester gegeven, aldus de woordvoerder. De brandweer liet het vuur daarna gecontroleerd uitbranden.
De brand brak rond half twee uit in een grote loods bij een boerderij aan de Eendenweg waar onder meer een grote gastank stond. Even waarschuwde de brandweer dan ook voor explosiegevaar, maar het vuur bereikte de tank niet.
Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Er zijn geen gewonden gevallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.