Home

Nieuws 1377 x bekeken

Grote afname populaties van bedreigde diersoorten

Den Haag - De populatie-omvang van bedreigde diersoorten in Nederland is tussen 1997 en 2010 met 60 procent afgenomen. Dat staat in de Monitor Infrastructuur en Ruimte van het Planbureau voor de Leefomgeving, die vrijdag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Tegenover deze achteruitgang van de soorten op de zogeheten Rode Lijst staat een vooruitgang van de meer algemene soorten. Het saldo is echter negatief, waardoor de doelstelling om het biodiversiteitsverlies te stoppen nog niet is gehaald.
Belangrijkste knelpunten zijn volgens het PBL verdroging, vermesting, versnippering en een tekort aan geschikt leefgebied. Hoewel de milieucondities van leefgebieden de afgelopen jaren zijn verbeterd, is de druk nog altijd zeer groot.
Maandag presenteert het PBL de jaarlijkse Natuur- en Milieubalans met meer gedetailleerde gegevens over de staat van de natuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.