Home

Nieuws 1021 x bekeken

Grasland goedkoper, akkerbouwgrond duurder

Den Haag - De prijs van grasland is in augustus 2,1 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand, volgens gegevens van het kadaster. Akkerbouwgrond steeg in dezelfde periode ruim 12 procent in waarde.

Het kadaster meldt een gemiddelde hectareprijs van 39.881 euro voor akkerbouwgrond en 37.953 euro voor grasland. De stijging van de prijs voor akkerbouwgrond volgt op een maand (juli) waarin een daling van ruim 14 procent werd genoteerd.

De prijs van grasland is de afgelopen twee maanden gedaald met respectievelijk 3,0 en 2,1 procent. In de drie maanden daarvoor was er steeds sprake van een stijging. De gemiddelde prijs van grasland is sinds februari steeds lager geweest dan 40.000 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.