Home

Nieuws 692 x bekeken 4 reacties

Glastuinbouw akkoord met nieuwe energie-strategie Weekers

Venlo - De glastuinbouw stemt in om met een alternatief plan te komen voor een lage energiebelasting.

Begin dit jaar sloten staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) en zijn collega-staatssecretarissen Atsma van Milieu en Bleker van Landbouw een convenant met de glastuinbouw, waarin onder andere afspraken zijn gemaakt over de uitstoot van CO2. Het systeem, waartoe de sector zelf het initiatief heeft genomen, blijkt echter niet 'Brusselproof', waardoor het verlaagde energietarief in gevaar zou kunnen komen. Om dat verlaagde tarief toch te kunnen handhaven, wil Weekers het huidige systeem twee jaar verlengen, zodat de sector en de overheid de tijd hebben een nieuw systeem te ontwikkelen dat wel ‘Brusselproof’ is.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  is dit niet meten met 2 maten, wel afschaffen rode diesel, en wel accijnsvoordeel voor glastuinbouw??????????

 • B bob

  Rustig maar Schoenmakers, De Glastuinbouwers worden door de overheid en energiebedrijven net als de rest van de Land en Tuinbouwers op een verschrikkelijke manier uitgemolken en er zijn bijna geen Glastuinders meer die meer dan het minimumloon verdienen voor een werkweek van 60 + uur .
  Ik was een paar maanden geleden in het Westland en zag hoeveel bedrijven zo slecht draaiden dat er zelfs geen geld meer is om de directe omgeving vrij te houden van onkruid.

 • B bob

  De Glastuinbouwer kan zijn stem laten gelden over een week . Welke partij doet de beste valse belofte's aan de Land en Tuinbouwers ?

 • ikkethuis

  b bob, dat land niet meer vrij houden van onkruid, heet bij ons de laatste jaren natuurgebied.

Of registreer je om te kunnen reageren.