Home

Nieuws 1 reactie

Genbedrijf Syngenta biedt op Belgisch Devgen

Brussel - Het Zwitserse biotechnologiebedrijf Syngenta wil zijn Belgische branchegenoot Devgen overnemen. Het heeft een bod uitgebracht van 16 euro per aandeel, in totaal ruim 400 miljoen euro, zo maakten de twee ondernemingen vrijdag bekend.

Syngenta biedt daarmee een premie van 70 procent op de slotkoers van donderdag. "Dit bod bewijst nogmaals de waarde van de verwezenlijkingen van Devgen op tal van vlakken", zei topman Thierry Bogaert van het Belgische bedrijf.

Het bod wordt aanbevolen door de raad van bestuur van Devgen. Enkele grote aandeelhouders, in totaal goed voor 48 procent, hebben al toegezegd hun belang te zullen aanbieden. Bij aanmelding van minimaal 80 procent van de aandelen doet Syngenta het bod gestand.

Zowel Syngenta als Devgen houdt zich bezig met de ontwikkeling van genetisch aangepaste landbouwgewassen. Syngenta, dat 26.000 werknemers telt, behoort op dat terrein tot de grootste spelers ter wereld. Bij Devgen, opgericht in 1997, werken wereldwijd ruim 250 mensen. Behalve in België heeft het bedrijf vestigingen in Singapore, India, de Filipijnen en Indonesië.

Devgen ontwikkelt methodes om landbouwgewassen weerbaarder te maken tegen onder meer ziektes, hitte, kou en droogte. Ook helpt het boeren hun productiviteit te verhogen, zodat zij meer voedsel kunnen verbouwen op minder grond. Het is Syngenta vooral te doen om de activiteiten van de Belgen op het gebied van genetisch gemodificeerde rijst.

Eén reactie

  • B bob

    De ziekelijke overnamedrift van Lucifer ( monsatan/basf/bayer/syngenta ) houd pas op als hij al het plantaardige en dierijke genetische materiaal in handen heeft. Gelukkig is er niemand die de satanisten tegenhoud.

Of registreer je om te kunnen reageren.