Home

Nieuws 2 reacties

Geen spoor van lijk na 2 dagen zoeken in mest

Winsum - De zoektocht bij twee boerderijen in het Groningse Winsum naar het lichaam van de vermiste Jolanda Meijer heeft na twee dagen nog niets opgeleverd. Er zijn drie gierkelders leeggehaald waarvan de inhoud door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) tot dusverre tevergeefs is onderzocht op menselijke resten. Dat meldde de politie dinsdag.

Ook is een grondradar ingezet. Daarmee is een betonnen vloer in een van de boerderijen onderzocht, om uit te zoeken of het lichaam van de in 1998 verdwenen straatprostituee daar werd verborgen. Ook dat heeft niets opgeleverd.

"We hadden goede hoop Jolanda Meijer te vinden. Helaas is er toch nog geen duidelijkheid over haar lot. Als we niets vinden, kunnen we met deze zoekingen wel een einde maken aan de geruchten en uitsluiten dat Jolanda op die locaties gevonden kan worden", aldus de politie in een verklaring.

Vele honderden kubieke meters mest zijn maandag en dinsdag minutieus onderzicht. Er zijn wel enkele botjes gevonden, maar die bleken van dieren. Door vertraging, wegens een ingestorte betonnen putdeksel moest zwaarder graafmaterieel komen, is het onderzoek bij een van de boerderijen nog niet afgerond. Daar gaan politie en medewerkers van het NFI woensdag verder.

De twee boerderijen waren in de jaren 90 eigendom van een veehouder en -handelaar die veelvuldig straatprostituees in Groningen bezocht en thuis ontving, onder wie de aan drugs verslaafde Jolanda Meijer. Zij is voor het laatst op 7 februari 1998 gezien; daarna is ze spoorloos verdwenen. De man is officieel geen verdachte.

De politie heeft de afgelopen jaren veel tips binnengekregen over wat er met Jolanda Meijer zou zijn gebeurd en waar haar lichaam gevonden kon worden, maar al die onderzoeken hebben tot niets geleid. De gierkelders bij de boerderijen waar de afgelopen dagen is gezocht, waren in 2005 al in beeld. De informatie was volgens politie en het Openbaar Ministerie (OM) toen te summier om actie te ondernemen. Door nieuwe informatie was er nu wel aanleiding voor een onderzoek.

Laatste reacties

  • jamiemf

    denk je nou echt wat kunnen vinden 15 jaar geleden ales lost op in strond en hij word minimaal 5 x gemixt en leeg gerden dat is zoeken naar een spelt in 1000 hooi bergen

  • John Deere 6430

    Dit zijn oude putten die al jaren niet meer worden gebruikt en deels zelfs gedempt zijn toen de nieuwe bewoners na de oude eigenaar er kwamen wonen. Het is dus best mogelijk dat ze wel wat hadden gevonden.

Of registreer je om te kunnen reageren.