Home

Nieuws 382 x bekeken 1 reactie

Geen schadevergoeding in oktober scheelt 700.000 euro

Dordrecht - Het Faunafonds bespaart zo’n 700.000 euro door niet langer een vergoeding voor ganzenschade in de maand oktober te geven. Vorig jaar ontvingen 565 boeren in die maand een vergoeding, wat gezamenlijk neerkwam op een bedrag van 707.000 euro. Begin deze maand besloot het fonds om niet langer een schadevergoeding te geven aan boeren wiens blijvende grasland in oktober schade had opgelopen door ganzen.

Henk Revoort, secretaris van het Faunafonds, denkt dat dit de beste oplossing is. “Door de provincies worden we gedwongen om te bezuinigen. Ik denk dat deze oplossing het minste zeer doet bij de boeren. Omdat ze het gras kort willen hebben voor de winter wordt het vaak in oktober nog gemaaid of beweid. De grasopbrengst van deze stukken levert over het algemeen geen bijdrage aan de ruwvoervoorziening.” De klachten van boeren zijn volgens Revoort tot nu toe op twee handen te tellen.

Vorig jaar heeft het Rijk besloten dat vanaf 2012 de kosten van het Faunafonds voor rekening van de provincies komen. Tussen het Interprovinciaal Overleg (IPO) en het Rijk zijn vervolgens afspraken gemaakt over benodigde bezuinigingen bij het Faunafonds.

Eén reactie

  • J@gertje

    Kan het faunafonds zonder toestemmig en zonder enig overleg deze beslissing zomaar nemen?

Of registreer je om te kunnen reageren.