Home

Nieuws

Fransman nieuwe voorzitter Cogeca

Brussel - De Fransman Christian Pèes is gekozen als nieuwe voorzitter van de confederatie voor agrarische coöperaties in de EU, Cogeca. Pèes volgt de in juli afgetreden Italiaan Paolo Bruni op. Bruni stond sinds 2010 aan het hoofd van de organisatie. Cogeca werkt in het lobbycircuit rond het nieuwe landbouwbeleid voor de EU nauw samen met de Europese koepelorganisatie voor belangenbehartigers voor boeren, Copa.

Pèes teelt granen en houdt varkens in het zuidwesten van Frankrijk en is voorzitter van de grote Franse graancoöperatie Euralis. Pèes belooft geen revolutie maar wil vooral het “goede werk ingezet door de vorige voorzitter voortzetten.” Het is volgens de Fransman van essentieel belang dat agrarische coöperaties een meer belangrijke rol zullen krijgen binnen het toekomstige gemeenschappelijke landbouwbeleid.

“Sterke agrarische coöperaties zijn een voorwaarde niet alleen voor een beter werkende voedselketen, maar ook voor het verdedigen van de economische belangen van Europese boeren die moeten vechten voor een eerlijk deel van de waarde die wordt gecreëerd.”

Of registreer je om te kunnen reageren.