Home

Nieuws 862 x bekeken 1 reactie

Franse trekkerverkoop laat wederom toename zien

Parijs - In Frankrijk zijn in de eerste acht maanden van dit jaar ruim 16 procent meer trekkers verkocht dan een jaar eerder.

Over het jaar tot 1 september gezien, komen de verkopen 18 procent hoger uit. Dat meldt de Franse landbouwmechanisatiekoepel Union des industriels de l’agroéquimement Axema.

In de maand augustus zijn 2.969 trekkers verkocht, waarmee het totaal over de eerste acht maanden is opgelopen tot 22.457. Axema durft echter nog niet te zeggen of de goede cijfers van 2011, toen de verkopen bijna 22 procent omhoog gingen, dit jaar geëvenaard worden. Meestal komen er in de laatste maanden van het jaar veel bestellingen binnen, maar het is niet zeker of dat dit jaar ook het geval zal zijn. Bij ruim 70 procent van de verkochte trekkers, gaat het om ‘normale’ landbouwtrekkers met vier aangedreven wielen. Verder gaat het onder meer om smallere modellen voor tuinders of wijngaarden.

Eén reactie

  • koestal

    bouwen ze in Frankrijk zelf ook nog trekkers ?

Of registreer je om te kunnen reageren.