Home

Nieuws

Frans landbouwbudget gaat omlaag

Parijs – Het Franse ministerie voor landbouw en voeding heeft voor volgend jaar een budget van 3,1 miljard euro. Dat is 10,6 procent minder dan de begroting voor dit jaar aangeeft. Ook na 2013 wordt het landbouwbudget gekort: naar drie miljard in 2014 en 2,92 miljard in het jaar daarna.

Dat staat in de rijksbegroting die vrijdag door premier Ayrault openbaar is gemaakt. De Franse regering wil de belastingen met in totaal 20 miljard verhogen. Daarvan komt de helft voor rekening van het bedrijfsleven. Daarnaast gaan ook de sociale lasten omhoog of worden bestaande maxima voor die heffingen opgeheven. De belastingverhoging ‘zal echter voor negen op de tien Franse gezinnen geen gevolgen hebben,’ aldus Ayrault. Tegelijkertijd wil de regering volgend jaar al 10 miljard bezuinigen. Het landbouwbudget wordt vrijdag aan het eind van de middag verder door minister Stéphane Le Foll toegelicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.