Home

Nieuws 11 reacties

FBI onderzoek naar Van Bakel

Wauseon - De Amerikaanse FBI is bezig met een onderzoek naar Willy Van Bakel en zijn activiteiten in de Verenigde Staten. De zaak is aangekaart door melkveehouders die via zijn emigratiekantoor Vreba-Hoff naar de VS zijn geëmigreerd en hem beschuldigen van oplichting.
Als er voldoende bewijs op tafel komt wordt hij aangeklaagd en moet hij zich verantwoorden voor een Amerikaanse jury.
Diverse betrokkenen in de VS en in Nederland zijn voor het onderzoek benaderd en kunnen worden gedagvaard zoals oud-medewerkers, banken en klanten. Ook de Rabobank in de Verenigde Staten, Rabo Agrifinance, is benaderd.
Eerder heeft een Nederlandse melkveehouder Van Bakel beschuldigd van oplichting, maar vlak voordat deze zaak eind vorig jaar voor de rechter  zou komen, werd de kwestie geschikt.
Tientallen melkveehouders uit Nederland, België en Duitsland zijn in het verleden via Vreba-Hoff naar de VS geëmigreerd. Veel boeren kwamen in problemen, sommigen hebben nooit een melkveebedrijf gekregen of zijn het inmiddels weer kwijt.
Ook Van Bakel en zijn diverse bv's konden niet meer aan hun financiële verplichtingen voldoen. In 2009 en 2010 werd hij geconfronteerd met claims van zeker 155 miljoen dollar, onder andere van de Rabobank in de VS, Rabo Agrifinance. Die had een claim ingediend van 55,7 miljoen dollar en wilde beslagleggen op drie mega-melkveebedrijven van Vreba in de VS. Nog voor de zaak voor de rechter kon komen erkende Vreba de claim en zijn de melkveebedrijven overgedragen aan de bank. De melkveebedrijven staan leeg en de bank is op zoek naar een koper.
Van de bedrijven van Van Bakel is weinig meer over. Willy van Bakel is inmiddels adviseur voor de Limburgse ondernemer Franz Bontrup, die wil investeren in de Amerikaanse melkveehouderij. Bontrup stak eerder miljoenen in Vreba Melkvee, het bedrijf van de familie Van Bakel in Vredepeel en het grootste melkveebedrijf van Nederland.
"Hij heeft niets meer", aldus Bontrup eerder over Van Bakel. Vorige week is Van Bakel Onroerend Goed van Willy Van Bakel failliet verklaard. De curator, Wim Eikendal,heeft Van Bakel nog niet kunnen spreken omdat deze in de VS verblijft.
De boeren die naar de FBI zijn gestapt hopen op een schadevergoeding, willen dat Van Bakel zijn activiteiten beëindigt en indien mogelijk gevangenisstraf krijgt.

Laatste reacties

 • poldes

  een ontginning uit de peel.

 • Mels

  Plukken die kip.En niet verdoven graag

 • Roelof Wijnholds

  Kan ook nog spannend worden als de Amerikanen de onderste steen wel boven water willen halen, het netwerk van elkaar bijstaande organisaties/organisatoren getracht word aan te pakken! India zou mogelijk een vluchthaven zijn voor Willy? Het valt mij op dat er geen rechtszaken plaats vonden, er valk voor de zitting geschikt werd? Rechtszaken kunnen soms hele bijzondere openbaringen aan het vage daglicht brengen, ook al verlies je de Rechtszaak in het buitenland door meinedelijke onder ede getuigde verklaringen van de Nederlandse Advocaat van de organisatie waarmee je door 'goede kundige advisering' te doen kreeg. Kennis is immers macht. En gelukkig is er het internet waar wij tenminste onze feiten uit onze dossiers vrijelijk kunnen publiceren. Getuigen verklaringen bieden dan zekerheid, onder ede getuigd is immers de enige waarheid toch!

 • denker123

  Willy heeft niets meer,zegt Bontrup,maar hij heeft willy wel in dienst als adviseur.Willy als adviseur gaat nu op de zelfde voet verder in de V.S.zoals vroeger.Deze Meneer bontrup ook maar bij het onderzoek betrekken als de FBI toch bezig is ,soort zoekt soort.

 • peter63

  goed acherom kijken Willy!!!!!

 • el

  RUN WILLY RUN

 • drikhend

  Denker wie zegt dat Bontrup Willy in dienst heeft . Zou wel eens kunnen zijn dat hij in een hotel van de staat met tralies voor het raam logeert . Lijkt mij na zulke maatregelen van uit Amerika een logies iets . Want anders kan wel een gebeuren wat El #6 stelt.

 • W Geverink

  Ah, je bedoeld the 'Crowbar' Hotel drikhend...

 • denker123

  Drikhend,denk dat Willy Bontrup in dienst heeft om als bliksemafleider en witwasmachine te fungeren .Hij gaat in de V.S.gewoon op de oude voet verder,zonder schaamte.

 • drikhend

  Beste Denker . Ik denk dat Botrup in de Peel al de grond die de mega boeren in gebruik hadden mooi op naam heeft sinds begin 2011 . En de rest in een ander leeg vat(BV) zit . En de mega heren van voorheen braaf aan de teugels van Bontrup lopen . Als fout gaat zijn er wat oude stallen zonder melkquotum te verdelen . En kan mij niet voorstellen dat hij in Amerika verder gaat op de oude voet . Want ik snap niet dat er in verleden er mensen in zijn mooi verhaal getrapt zijn . En wie nu zijn eigen laat beschijten verdiend niet beter na wat er is gebeurt in verleden . . En als de beschuldigingen waar zijn of hem aangerekend worden . Kan hij in Amerika een zware straf krijgen . Dus ik denk eerder dat hij in zijn vrijheid beperkt is . Als dat hij maar raak kan doen .Denk maar niet dat Botrup gek is en dit uit liefde voor WvB doet . maar puur voor zijn eigenbelang .

 • denker123

  Beste dirkhend. Toch is het zeker dat Willy v. Bakel op de oude voet verder gaat in de V.S.,Zijn nieuwe 'oude' klanten zijn katten in het nouw die rare sprongen maken.Wel extra erg voor zijn slachtoffers.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.