Home

Nieuws 695 x bekeken

Enorme brand met gaswolk in Krefeld

Krefeld - Een grote brand in een meststoffabriek in het West-Duitse Krefeld heeft dinsdagmorgen een enorme rookwolk richting Duisburg gedreven.

In het zuiden van de grote stad Duisburg werd net als in Krefeld zelf groot alarm geslagen, onder meer met het geloei van sirenes. De brandweer heeft aangeraden ramen en deuren gesloten te houden en kinderen niet naar school te sturen.

Volgens de eerste resultaten van metingen is de rookwolk echter niet giftig. De brand op het Krefeldse industrieterrein Rheinhafen is volgens de brandweer inmiddels onder controle. De autoriteiten hebben wel een crisisteam gevormd en op tal van plaatsen tijdelijk het verkeer afgesloten, ook scheepvaart op de rivier de Rijn. De rook is van ver zichtbaar.

Krefeld ligt 25 kilometer ten oosten van het Nederlandse Venlo dat bij de huidige windrichting niet direct met de brand te maken heeft. De Duitse krant Bild sprak over een inferno in een fabriekshal met een oppervlakte van 50 bij 100 meter die helemaal is afgebrand. Het pand was van de kunstmestfabriek Compo. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.