Home

Nieuws 1 reactie

Efsa onderzoekt Frans onderzoek naar gemodificeerde mais

Brussel - De Europese voedselautoriteit Efsa gaat de studie naar de veiligheid van genetisch gemodificeerde mais NK 603 bestuderen. Dat heeft de Europese Commissie besloten.

Franse onderzoekers publiceerden deze week een studie waaruit blijkt dat de GGO-mais niet ongevaarlijk is. Uit een tweejarige studie onder 200 ratten blijkt dat de sterfte onder ratten die de gemodificeerde mais kregen hoger is dan bij de ratten die gangbare mais kregen. Uit een eerdere Efsa-studie bleek dat er geen risico's zitten aan het transgene gewas.
De Efsa gaat de details van de studie bestuderen en verwacht voor het einde van het jaar tot een conclusie te komen.

Eén reactie

  • B bob

    Duidelijk onderzoek van die Franse wetenschappers . Ik denk dat het vooral een kombinatie is van Genetische manipulatie en het gebruik van de nieuwe bestrijdingsmiddelen dat voor de hoge sterfte zorgde . In Duitsland vallen de koeien lettelijk dood neer zodra ze veel GMO roundupready voeder krijgen.Deze troep vernietigd de darmflora van de dieren waardoor ze totaal weerloos zijn tegen de meest onschuldige pathogenen.
    Nu is het aan het corrupte EFSA om in de tegenaanval te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.