Home

Nieuws 982 x bekeken 2 reacties

EU onderzoekt dumpen Chinese zonnepanelen

Brussel - De Europese Commissie heeft een onderzoek ingesteld naar het mogelijk dumpen van Chinese zonnepanelen op de Europese markt.

Dat is gebeurd in reactie op een klacht van een groep Europese producenten van zonnepanelen. Volgens deze groep verkopen Chinese bedrijven de producten onder de marktprijs.

Het onderzoek kan uiteindelijk leiden tot een handelsoorlog tussen de EU en China. Het Aziatische land waarschuwde daar in juli al voor. Vorig jaar verkochten Chinese firma's voor 21 miljard euro aan zonnepanelen en aanverwante producten op de Europese markt.

De Verenigde Staten legden de import van zonnepanelen uit China afgelopen voorjaar al heffingen op, nadat daar eveneens een onderzoek uitwees dat de Chinese producten te goedkoop werden aangeboden. Volgens Europese producenten krijgen de Chinese fabrikanten staatssteun.

Laatste reacties

  • agratax2

    Als de Chinese producenten staatssteun uit Peking krijgen o.k Maar moeten wij daar dan ook nog eens staatssteun op geven via Subsidie voor milieu vriendelijke energie winning? Duidelijk weer eens de Nederlandse handelsgeest en de bekrompen denk wereld politiek Den Haag. zo het nu gaat met de zonnepanelen zal het op den duur met meer Chinese producten gaan. China wil zijn mensen aan het werk houden en zijn schepen met containers laten varen.

  • Wilfriedvanmeerveld

    Tegen de concurrentie van China kunnen Europese producenten inderdaad niet op. De vraag is wat er zal gaan gebeuren, want als hetzelfde gebeurd als in de VS zal de markt in Nederland ook flink geschud worden, omdat prijzen zullen veranderen. Als je kijkt dat nu een heel aantal fabrikanten van Chinese makelij zijn (Bron: http://www.allesoverzonnepanelen.nl/yingli-grootste-producent-zonnepanelen-2012/), zal de klant toch bij moeten gaan betalen als we de producten tegen Europese prijzen willen kopen. Ik ben benieuwd hoe Europa het oppakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.