Home

Nieuws 405 x bekeken 2 reacties

EU-lidstaten gedwongen tot energiebesparing

Straatsburg/Brussel - Europese lidstaten zullen nu echt werk moeten maken van energiebesparing.

Dinsdag werd in hetEuropees Parlement een richtlijn aangenomen om de EU-landen te dwingen hun energieconsumptie naar beneden te brengen. In 2020 moet het energiegebruik met 20 procent verminderd zijn.

De nieuwe regels dwingen energiebedrijven jaarlijks 1,5 procent minder te leveren en te verkopen. Ze moeten hun klanten daarmee aanzetten om energie te besparen. Overheden zullen jaarlijks 3 procent van de oppervlakte van hun gebouwen moeten renoveren en energiezuiniger maken. Daarnaast zullen grote bedrijven elke vier jaar een grondige energie-inspectie moeten ondergaan.

Eind juni werd er een compromis bereikt tussen de lidstaten en het EU-parlement.

Laatste reacties

  • denker123

    Eerst al die 'uitvinders' ontslagen die produkten maken die na enkele jaren kapot moeten, gaan zodat er weer veel grondstoffen en energie nodig is om nieuwe te maken,b.v.de eerste diepvriezers en wasmachines gingen tientalle jaren mee.

  • Bison

    Yep,20% energie verkwatsen om 3% te besparen.
    That is called progress.

Of registreer je om te kunnen reageren.