Home

Nieuws 506 x bekeken

Dwangsom voor Prime Champ om lozingen in beek

Venlo - Het waterschap Peel en Maasvallei heeft een deurwaarder afgestuurd op champignonbedrijf Prime Champ in Horst omdat het bedrijf een dwangsom van 7.500 euro niet betaald heeft.

De dwangsom was opgelegd omdat de kwekerij drie keer vervuild water heeft geloosd in een beek.

De grote champignonkweker vangt vervuild water op in bekkens, maar de wallen van die bekkens zijn volgens het waterschap van slechte kwaliteit. Door breuken en overstromingen is met een overmaat aan stikstof vervuild water in de Gekkengraaf geloosd.

Prime Champ raakte vorige maand al in opspraak omdat drie leidinggevenden worden verdacht van uitbuiting van personeel. Donderdag diende het hoger beroep van het Openbaar Ministerie tegen vrijlating van de verdachten uit voorarrest door de rechter. De rechtbank in Roermond bepaalde het beroep ongegrond: het drietal blijft op vrije voeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.