Home

Nieuws 740 x bekeken

Dronten legt dwangsom op om bouw mestsilo's

Dronten - De gemeente Dronten heeft een akkerbouwer en mestdistributeur een dwangsom opgelegd van meer dan 150.000 euro. Dit meldt Omroep Flevoland donderdagochtend. De Raad van State boog zich woensdag over de zaak.

Bij de bouw van twee nieuwe mestsilo’s aan de Hondweg in Dronten zou de beklaagde ondernemer de bebouwingsgrens met 4,5 meter hebben overschreden, aldus de gemeente Dronten. Deze zette hierop de bouw stop en gaf de opdracht om de silo’s af te breken. De akkerbouwer en mestdistributeur is het hier niet mee eens en probeert al een jaar om de bouw weer door te mogen zetten.

Tijdens de zitting van de Raad van State werd bekend dat de gemeente de ondernemer inmiddels een dwangsom heeft opgelegd omdat de silo’s nog steeds overeind staan. De gemeente Dronten laat weten te wachten met het innen ervan tot de uitspraak van het Haagse rechtscollege die over zes weken volgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.