Home

Nieuws 2 reacties

Denemarken wil EU-aanpak ESBL's

Brussel - Denemarken pleit voor een Europese aanpak van ESBL's in pluimveevlees. Tijdens een vergadering van de EU-landbouwraad maandag in Brussel wees de Deense minister Mette Gjerskov haar collega's op de flinke stijging van besmette vleesmonsters in haar land.

Dat zou vooral het gevolg zijn van de import van geïnfecteerde broedkippen. Volgens Gjerskov bewijst dit dat een EU-aanpak effectief zou kunnen zijn. Overigens ligt het aandeel besmet pluimveevlees in Denemarken (44 procent in 2011) aanzienlijk lager dan in Nederland, waar nagenoeg al het vlees van kippen ESBL's bij zich draagt.

 

De Europese Commissie presenteert binnenkort zijn diergezondheidsplannen voor na 2013, waarin ook dit onderwerp aan de orde komt.

Laatste reacties

  • politiek

    Volgens Denemarken is al het Nederlands pluimveevlees besmet met ESBL,s Ik ben benieuwd of Dijkhuizen dit ook vermeld heeft in zijn toespraken en streven om nog meer industrieontwikkeling veehouderij te hebben in Nederland. Het lijkt mij sterk dat hij dit niet weet als hij contacten heeft met Universiteit Wageningen. Evenzo dus het spannigsveld inzake antibiotica en hormonen in de veehouderij.

  • Ross

    Sorry hoor maar ook pluimvee wat geen antibiotica heeft gehad kan ESBL positief zijn. Omtrent ESBL zijn er meer vragen dan antwoorden.
    Dus niet te kort door de bocht politiek(biologisch is ook positief).
    Heeft zeker de volle aandacht binnen de pluimveehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.