Home

Nieuws

DPK zet waterschap op marktplaats

Den Haag - Het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) van Hero Brinkman heeft op marktplaats een advertentie geplaatst waarin ze Waterschap Brabantse Delta te koop aanbiedt. "Wegens bezuinigingen aangeboden", luidt de reden van verkoop. DPK wil naast de waterschappen ook andere ZBO's afschaffen, zoals het Centraal Plan Bureau en de Kamer van Koophandel.

DPK zegt in de advertentie dat de waterschappen ongeveer 12.000 ambtenaren aan het werk houden. De bestuurskosten van de waterschappen bedraagt ongeveer 23 miljoen euro per jaar. "Jammer dat onze waterschappen juist één van hun primaire taken niet naar behoren uitvoert: de burgers beschermen tegen overstromingen", aldus DPK.
Voor het aanbod op marktplaats was zeker belangstelling: voor het Waterschap Brabantse Delta werd 9,9 miljoen euro geboden op marktplaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.