Home

Nieuws

Britten betrachten soepelheid rond mestuitrijden

Londen – De Britse milieudienst Environment Agency zal wegens de buitensporige weersomstandigheden de nodige soepelheid betrachten bij inspecties rond het uitrijden van mest tijdens de gesloten periode voor nitraatgevoelige zones.

Dat heeft het ministerie voor milieu en plattelandszaken laten weten. Die gesloten periode begint op 1 oktober, maar veel boeren halen dat niet omdat ze te laat bezig zijn geweest met de oogst of omdat hun land door de overstromingen onder water staat. De milieudienst zal daarom rekening houden met de aanwezige opslagcapaciteit maar ook kijken of de boer ‘alles heeft gedaan wat redelijkerwijs mogelijk is om te voorkomen dat hij mest moet uitrijden in de gesloten periode’.

Als de Environment Agency met dergelijke voorwaarden rekening kan houden, dan lopen boeren volgens het ministerie niet het risico dat ze de cross-complianceregels voor toeslagrechten overtreden.

Of registreer je om te kunnen reageren.