Home

Nieuws 7 reacties

Boerenverzet tegen korting AH en Jumbo blijft

Den Haag - Veehouders en akkerbouwers willen dat hun (vers-)leveranciers zich blijven verzetten tegen de extra korting en bijdrage die Albert Heijn en Jumbo onlangs aankondigden.

Dat blijkt woensdag uit een brief die de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV), Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) en de Dutch Dairymen Board (DDB) aan tientallen leveranciers stuurden. Albert Heijn wil een korting van 2 procent bij de leveranciers, bij Jumbo gaat het om een bijdrage van 1,25 procent. De agrarische vakbonden willen van de leveranciers horen in hoeverre die erin slagen de kortingen van tafel te krijgen.

Laatste reacties

 • Mozes

  Laten de boerenvakbonden eerst maar eens die knullige tekst vervangen door een betere zoals ' supermarkt dwingt boer tot megastal'.
  Niet je eigen zielig zijn als argument aanvoeren maar milieu en dierwelzijn.

 • snip

  Ben ik helemaal met je eens mozes.niet schaalvergroting maar marge vergroting.

 • RGS9C5J3

  Allemaal naar appie hein en daar je karretje vol laden.Naar de kassa en als de kassajuf klaar is 10% korting vragen.Krijg je die niet laat je de kar staan en groet ze met : zo voelt het nu ook als wij 2% korting krijgen opgelegd.

 • jocox

  Zijn er NU nog boeren ( en familieleden en vrienden ) die hun boodschappen doen bij AH of Jumbo ?
  Zo ja ...FOEI ( en dom) Het moet 'now or never' afgelopen zijn met het opleggen van die kortingen op de leveranciers . Die ontwrichten immers sluipenderwijze de maatschappij 'step by step' .Pas als ze stoppen met deze praktijken..... dan weer shoppen bij deze zogenaamd legale 'rovers' die dan tot inkeer zijn gekomen. Vooralsnog volharden ze. ( wat tot nu toe succesvol is gebleken)

 • jrboer

  Lijkt mij idd een goeie aktie RGS9C5J3!
  Zegt het voort!

 • nieks

  het word tijd dat wij zeggen 5% erbij

 • johannw

  Het is toch te zot voor woorden dat een AH gewoon korting afdwingt.
  Kunnen de klante van AH dat ook aan de kassa ?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.