Home

Nieuws 775 x bekeken 1 reactie

Boeren in Winterwijk moeten half jaar langer wachten op bouwvergunning

Winterswijk – Boeren in de gemeente Winterswijk met bouwplannen moeten onnodig een half jaar langer wachten op een vergunning. Dat zegt agrarisch adviesbureau Van Westreenen die enkele klanten begeleidt in de regio.

Het adviesbureau diende onlangs het verzoek in om de afgifte van een omgevingswetvergunning te versnellen. Gerbert Navis van Van Westreenen: “De afgifte van een vergunning duurt onnodig lang. We hebben ten minste drie klanten die een vergunningsprocedure hebben lopen. Het traject duurt op deze manier onnodig lang.” De gemeente heeft laten weten in een brief dat zij niet van plan is de voorwaarden te wijzigen.

De gemeente Winterswijk heeft onlangs vastgelegd in het bestemmingsplan dat een omgevingsvergunning pas kan worden verleend als de provincie een Natuurbeschermingswetvergunning (Nb) heeft afgegeven. De gemeente wil op deze manier de zekerheid inbouwen dat de bouwplannen van de boeren in de gemeente niet schadelijk zijn voor Natura-2000 gebieden in de regio. De afgifte van een Nb-vergunning duurt minimaal een half jaar.

Onlangs heeft de provincie Gelderland aangekondigd strenger te gaan controleren op de aanwezigheid van een Nb-vergunning bij nieuwbouw of bouwkundige aanpassing van stallen. Volgens Navis staat de opstelling van de gemeente daar los van. Hij spreekt de gemeenteraad van Winterswijk vanavond toe om het standpunt nogmaals toe te lichten.

Eén reactie

  • joannes

    De niet producerende, regelende overheid werkt mee of tegen voor productie. In het geval van Agro werkt ze dus tegen ivm natuurbelangen en......... iemand zal het weten. Het is duidelijk dat de regelende overheid zijn positie (mis)gebruikt!

Of registreer je om te kunnen reageren.