Home

Nieuws 1702 x bekeken 1 reactie

Bod op mestvergister Heeten

Heeten - Een consortium van bedrijven waar Green Bio Power, mestdistributie Twente in Markelo en een energiebedrijf onderdeel van zijn, wil de vergistingsinstallatie in Heeten in zijn geheel overnemen en een doorstart maken.

Dat zegt initiatiefnemer Johan Veldhuis van Green Bio Power. Green Bio Power is gelieerd aan Landmark Projecten en ontwikkelt bio-energie installaties. Veldhuis was destijds vanaf het begin als adviseur via zijn bedrijf Landmark projecten betrokken bij de totstandkoming van Biogreen Salland, zoals de mestvergistingsinstallatie toen heette.

De initatiefnemers hebben een openingsbod ingediend bij de curator van 9 ton waarvoor ze de installatie willen overnemen. De Rabobank die als grootste schuldeiser (vordering 7,6 miljoen euro) de vergister aanstaande woensdag wil laten veilen heeft nog niet gereageerd op het bod. De geplande veiling van de vergister is nog niet definitief van de baan.

Volgens Johan Veldhuis staat ook de provincie positief tengenover het plan van de bedrijven voor de vergistingsinstallatie. Ook een nog niet met name genoemde bank zou de initatiefnemers steunen.

Eén reactie

  • martensDLD

    das toch een koopje,maar denk denk dat de bank daar niet aan mee doet!
    Doen ze dat wel probeer ik ook 8 miljoen te lenen bij de ruim alle boeren op bank,sneller kun je niet verdienen!
    Veel sucses

Of registreer je om te kunnen reageren.