Home

Nieuws 4 reacties

Bleker genomineerd voor Vieze Vijftig

Amsterdam - Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw), staatssecretaris Joop Atsma (milieu) en WUR-voorman Aalt Dijkhuizen zijn genomineerd voor de Vieze Vijftig. Greenpeace en anti-kernenergieorganisatie Wise houden op internet een verkiezing voor de top vijftig vervuilers van Nederland.

De verkiezing wordt volgens de organisatie gehouden om de mensen die de duurzame vooruitgang saboteren of afremmen in beeld te krijgen. "Ze werken barrières op, het zijn eigenlijk tegenstanders van duurzame vooruitgang", vinden de organiserende partijen. Ze willen deze mensen in beeld brengen. "Niet om ze als persoon aan de schandpaal te nagelen, wel om duidelijk te maken dat ze verantwoordelijk zijn. Alleen dan kunnen we de belemmeringen die ze opwerpen doorbreken", vinden de organisatoren.

Ook ministers Maxime Verhagen (economische zaken), Melanie Schultz van Hagen (infrastructuur) behoren tot de genomineerden, net als Steven Lak, voorzitter van de productschappen Vee en Vlees, Bernard Wientjes van VNO NCW, Albert-Jan Maat van LTO Nederland en de voormannen van grote bedrijven als BASF, Shell en Schiphol. Opvallende genomineerde is Groenlinks-gedeputeerde Wiebe van der Ploeg uit Groningen. Hij zegt volgens de initiatiefnemers wel voor duurzaamheid te zijn, maar handelt anders. De winnnaar van de internetverkiezing wordt begin oktober bekend.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  ik zou de partij van de dieren hierin als eerste zetten, die probeert alles kapot te maken wat goed is

 • HvdR

  http://is.gd/3S5Pmm 'Naïeve jury blijkt slecht geïnformeerd - Het rommelt flink in het nieuwste Greenpeace propaganda project. Na door Climategate en DDS stevig op de korrel genomen te zijn werd de naam veranderd, werd het aantal kandidaten gehalveerd en verliet duurzame Professor Jan Rotmans schielijk de organisatie. Hij had beter moeten weten: als zelfs Jan Paul van Soest niet meedoet, kun je maar beter meteen een goed heenkomen zoeken!
  “De Top 100 Vervuilers” heet nu “De Vieze Top 50″, en de als onkreukbaar en integer bekend staande Marcel Crok is toch maar van de lijst afgevoerd.'

 • politiek

  Correct dat Bleker ( CDA ) genomineerd is. Koopmans ( CDA ) behoort ook in het rijtje thuis, deze spant zich ook opvallend in voor de doofpotconstruties in de veehouderij. Jacco Geurts (NVV en CDA) die de ,,afvallers !!,, moet gaan vervangen , ! ! na de verkiezingen kan nog niet echt meedoen omdat hij nog niet is gekozen voor het CDA. Hij praat alleeen over wat vervelende incidenten !!. Praktijken in veehouderij met hormonen , verboden antibiotica enz. , wat bij de NVV gemeld is om aandacht aan te geven werd door hem actief de doofpot in gedaan. Als ik het artikel lees , dan zijn het opvallend veel CDA gekleurde mensen. Maar uiteraard wat mij betreft staat met stip vooraan ex minister Veerman. ( CDA ) Van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Deze vond vraagstelling inzake milieudilicten zo moeilijk dat ze in vertrouwen beantwoord werden of mogelijk verzwegen werden. ( dus niet publiekelijk). Een correcte verkiezing kan enkel plaatsvinden als ieder alles mag weten, dus dat er niets verzwegen wordt , ook niet als het economish belang van de Staat erbij betrokken is.

 • joannes

  Als het aan criteria ontbreekt kan niemand oordelen! Weer een aktie voor media aandacht van onschuldige burgers! En dat natuurlijk net voor de verkiezingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.