Home

Nieuws 3 reacties

Biovergistingsinstallatie Heeten geveild voor 590.000 euro

Deventer - Het onroerend goed van de failliete biovergistingsinstallatie in Heeten (BMEC Salland) is woensdagmiddag op een openbare veiling gekocht door het bedrijf VP Minovia BV voor 590.000 euro. Er geldt echter een gunningstermijn tot aanstaande maandag. Tot dan heeft de Rabobank de tijd om te beslissen of ze ingaat op dit bod.

Minovia heeft de intentie om een doorstart te realiseren voor de centrale, zo bleek uit een korte reactie van de kopers na de veiling. VP Minovia is een bedrijf dat investeert in hernieuwbare energie. De aandeelhouders van dit bedrijf zijn VP systems in America (Limburg) en Renovia BVBA in België. De veiling van dinsdag betrof puur het onroerend goed, exclusief de inventaris.

Het bedrijf Green Bio Power in Hengelo is samen met mestdistributie Twente in Markelo en een energiebedrijf nog in de slag met de Rabobank over een mogelijke overname van de gehele installatie met de bedoeling een doorstart te maken. Ze hebben een bod gedaan voor de gehele installatie van 9 ton.

De biovergistingsinstallatie in Heeten werd afgelopen maart failliet verklaard.
De grootste schuldeiser is de Rabobank met een vordering van 7,6 miljoen euro. De laatste twee jaar draaide de vergistingsinstallatie grote verliezen, ruim 4 ton in 2010 en 1,2 miljoen in 2011.

Emmy Koeleman en Sake Moesker

Laatste reacties

  • mollie89

    Verenigde staten van Limburg America?

  • bertes

    is de rabo het geld kwijt. of is de schuld ook mee over genomen

  • Bison

    Die schuld hikken de rest van de leners wel op met een half procentje meer rente.

Of registreer je om te kunnen reageren.