Home

Nieuws 322 x bekeken

Bayer CropScience investeert 5 miljard in R&D

Monheim – Bayer CropScience investeert tot en met 2016 5 miljard euro in onderzoek en ontwikkeling. De Duitse producent van gewasbeschermingsmiddelen en zaaigoed wil het aandeel dat zaaigoed inneemt op de totale omzet, nu 13 procent en in 2002 nog 2 procent, voor 2016 vergroten tot 20 procent.

Dat zei scheidend CEO Sandra Peterson op de jaarlijkse persconferentie. Peterson wil niet zeggen hoeveel onderzoeksgeld voor chemie en hoeveel voor zaaigoed bestemd is. Doel is dat in 2016 beide onderzoeksvelden ongeveer de helft ontvangen. De onderneming wil ook toenemend investeren in biologische bestrijdingsmiddelen, dat volgens de Amerikaanse uitgegroeid tot een volwaardige derde poot onder CropScience, zelf naast één van drie takken die Bayer AG ondersteunen, naast farmaceutische producten en industriële materialen.

Het onlangs overgenomen AgraQuest uit de VS momenteel 9 biologische bestrijdingsmiddelen in de pijplijn heeft. De huidige pijplijn van CropScience levert op zijn piek 4 miljard euro omzet op, aldus Peterson. CropScience probeert steeds meer biologische en chemische middelen te combineren.

CropScience blijft inzetten op producten op basis van nieuwe moleculen, waar concurrenten toenemend voortborduren op moleculen waarvan het patent is vervallen.

Ook CropScience ziet zich geconfronteerd met enkele pure “off-patent” spelers, zoals Makhteshim Agan en Nufarm, die minder onderzoekskosten maken en gebruik maken van de nieuwste productietechnieken, waar de ‘uitvinder’ bij het vervallen van een patent vaak verouderde productiefaciliteiten heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.