Home

Nieuws 1332 x bekeken

Bank Landbouwkrediet verandert naam

Brussel - De Belgische financieel dienstverlener Landbouwkrediet verandert vanaf 4 april 2013 zijn naam in Crelan, deels om een breder publiek dan boeren alleen aan te trekken. Landbouwkrediet claimt een marktaandeel van 30 procent in de Belgische landbouw.

De eerste drie letters van Crelan verwijst naar de naam die Landbouwkrediet in Wallonië gebruikt, Crédit Agricole, tevens de naam van de grootste aandeelhouder van de bank. Volgens de Vlaamse krant De Standaard kost de integratie van Landbouwkrediet in Crédit Agricole 70 miljoen euro. De korenaar blijft in het logo aanwezig omdat de bank weliswaar een breder publiek aan wil spreken, maar de connectie met de landbouw wil behouden. Het bedrijf behaalde in de eerste helft van 2012 een winst van 31,6 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.