Home

Nieuws 4 reacties

Australische schapen na twee weken van boord

Fremantle - Het Australische schip met 22.000 schapen aan boord dat voor de kust van Bahrein lag mocht de dieren woensdag uitladen.

Al twee weken lag het schip voor de kust te wachten, nadat Bahrein de dieren aanvankelijk niet wilde toelaten omdat ze vermoedden dat zij de besmettelijke schapen- en geitenpokken zouden hebben. Dierenrechtenactivisten maakten zich grote zorgen over de schapen omdat deze in temperaturen rond de 40 graden  op het schip moesten blijven. Dierenartsen via de Australische overheid en de wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) houden toezicht op de gezondheid van de dieren terwijl de dieren van boord gaan.

Laatste reacties

 • sensia

  schandalig. wanneer komt hier een einde aan?

 • joannes

  Wat wil je...... wanneer je 22000 schapen inlaadt en over de tropen vaart! Daar zijn geen regels alleen economische belangen en verzekerings condities.

 • freehold

  Net als de megastal. 22000 klinkt veel, maar elk schaap zit met een groepje in een hok en heeft voldoende gras en water en lucht (ben in freemantle geweest bij het schip cormo express) en dan maakt het voor het individuele dier niet uit of er nou 10, 100 of 999 duizend dieren zijn......Waarom vinden wij een vliegtuig dat neerstort nieuwswaardig, maar 200 doden op snelwegen overal verspreid niet????

 • freehold

  Wat niet wegneemt dat vlees exporteren voor iedereen beter is. Maar het Midden-Oosten denkt hier anders over en wil de dieren levend. Beter een slachterij in Aus met tulband slagers.

Of registreer je om te kunnen reageren.